Re: Czarna Lista Sprzedawców Allegro. !

wulkasz pisze:Ja jak kolega Michał odradzam zakupów od allegrowicza o nicku bazena007. Do tej pory nie ma z nim/nią kontaktu. Otóż zakupiłem zestaw cylinder+tłok. Wszystko ok tylko tłok pęknięty a było napisane że stan bdb.
Koledzy,typbazena007 vel Bazena Mitóra vel Bartosz Sworski z Rzeczycy/Międzyrzec już popłynął. Oszukiwał na allegroszu(czytaj komentarze) nabyłem u typa płytę główną do nokii e90, oczywiście była cacy na aukcji,niestety w rzeczywistości przyszła chyba z powodzi. Ale nieistotne, skierowałem sprawę do sądu, do wszystkich poszkodowanych na allegro wysłałem pismo o sprawie, od każdego otrzymałem odpowiedź oczywiście pomoc w składaniu zeznać,opis ich problemów itp.

Wam poszkodowanym proponuję dołączyć się do pozwu. To nic nie kosztuje, piszesz wniosek i składasz w swojej komendzie. A dupka można dojechać zgodnie z prawem, bo grubo sobie nagrabił.

Ponadto tutaj pisał któryś z kolegów że typ chce poza allegro załatwić sprawę - ma konto zawieszone i po ptakach. Dane w allegro fałszywe - nr telefonu odbiera jakaś stara baba z pretensjami że ona nie wie co to allegro, nie wie o żadnych aukcjach itp(w sumienie dziwię się, jak biedna babiczka odbiera tel od pokrzywdzonych i policji bo taki nr w danych się przewija to trochę irytujące)

Kto chce więcej informacji czy pomocy w pchnięciu sprawy - proszę o info
Pozdrawiam

bazena007
użytkownik podaje w serwisie te dane(jeszcze z błędem):
Bażena Mitóra
Żeczyca ul. Radzyńska 1
21-560 Międzyrzec Podl.
[email protected]
511252007

Bartosz Sworski
Rzeczyca ul. Radzyńska 2
21-560 Międzyrzec Podl.
511252072
[email protected]

na szczęście sprawa toczy się w sądzie, ja gnojowi nie popuszczę. niech wie że nie ma do czynienia z dzieckiem które do mamy z płaczem poleci, buractwo trzeba tępić jak komary

Więc możesz. Masz dowód, ze pisał, ze sprzęt sprawny czy coś, a wysłał Ci szrot.
Motorynka '91-> BT50QT-9 '05 -> Knihgt 100/50 '99 -> DT 80 LC2 -> Senda R 70/50 '99 -> Honda Accord Aerodeck '96 -> BMW e34 525 TDS '95 -> Peugeot 205 '91 -> Renault 19 16v ph1 '91 -> Alfa Romeo 156 '00 i Suzuki RG 125 '91

wystarczy aby zgłosić na policję oszustwo. To że kupujesz poza allegro nie znaczy że można bezczelnie kopać w dupę. Masz dowody w postaci maili, przelew, a niech typ poda zatem dowód że wysłał?Najlepiej przedstawi ten dowód policji.
Jeśli przesyłka była większa niż list, wówczas wysyła się to paczką. Paczki są rejestrowane na poczcie(nr) i można dojść gdzie leży paczka, albo gdzie dostarczona została. Ale tu mamy do czynienia z oszustem, perfidnym złamasem i nie maco się łudzić że poczta ponosi winę za ten stan. Mnie też wmawiał, że sam sp.......łem płytę, potem że serwis, a na koniec że poczta uszkodziła w transporcie. Ciekawe jakim cudem, skoro na elemencie widać było siwy nalot po utopieniu.

Dokładnie. Ja go jutro też udupię. Ojciec gadał z znajomym policjantem i wiem że muszę dać na policji skan aukcji, jego dane, na dodatek wydrukowałem też nasze rozmowy mailowe i dokument dokonania przelewu. Do tego muszę złożyć zeznania dyżurnemu, i potem oni wzywają typa na komendę tam skąd on jest. Potem policja wystawia chyba jakiś świstek na podstawie którego allegro odda kasę. Trochę mam obawy, jak zapytają dlaczego kupowałem 70, ale spróbuję wykręcić, że niby na handel.

PS. JESZCZE RAZ OSTRZEGAM LUDZI !!!! Ten typ zaczął sprzedawać na otomoto i jeśli zobaczycie gościa który sprzedaję wszystkie części do sendy i ma napisane, że pochodzi z białej podlaskiej czy coś takiego to na bank on. Ostrzegam, bo gościu mydli oczy niemożliwie.
Simson S51-->Romet Kadet-->Suzuki RG80-->Derbi GPR 50R

Moja GPR'ka: http://www.senda.pl/viewtopic.php?f=35&t=1903

Co do tego czemu 70 to mozesz wkręcić, ze chciałeś startować w zawodach, ale nie wypaliło. :D Albo, że np. moto miało być na pokazy tuningu. :D
Motorynka '91-> BT50QT-9 '05 -> Knihgt 100/50 '99 -> DT 80 LC2 -> Senda R 70/50 '99 -> Honda Accord Aerodeck '96 -> BMW e34 525 TDS '95 -> Peugeot 205 '91 -> Renault 19 16v ph1 '91 -> Alfa Romeo 156 '00 i Suzuki RG 125 '91