Salon,Serwis,Derbi Pomocy

Witam, jakiś rok temu dokonałem zakupu "derbi senda x-rc R" w Warszawie natomiast mieszkam w okolicach Częstochowy i poszukuje jakiegoś autoryzowanego salonu,serwisu derbi ,żeby zrobić pierwszy przegląd (1000km) i zdjęcie blokad NA TERENIE ŚLĄSKA ponieważ nigdzie owego nie moge znalezć z góry Dziękuję.
Romet Ogar 205 (86r) ----> Derbi Senda X-Race R (2010r)

Re: Salon,Serwis,Derbi Pomocy

Kurcze ja wiem ,że mogę to zrobić sam ale traci się gwarancje a poza tym potem przy sprzedaży jest wbity ten pierwszy przegląd ma pewnie znaczenie a poza tym chce ściągnąć wszystkie blokady tego sam nie zrobię.Więc gdzie znajduje sie jakiś salon w Sląskim.

A moze salon piaggio lub aprilli by to zrobil ? Ale jak kupiles go w warszawie to na ten pierwszy przeglad musisz raczej tam jechac. Gdy moi rodzice kupili samochod w gdansku to musieli tam jechac na pierwszy przeglad, chodz drugi inny serwis znajdowal sie o wiele blizej
Motorynka Pony M2 ---> Chiński cross 125 ---> Chiński cross 125 & Romet Ogar 200 ---> Derbi Senda R 70 & Aerox 50
AEROX aerox-black-blue-by-vito-t25951.html

Właśnie ja wiem ,że ta pseudo gwarancja nic nie daje ale głównie chodzi mi o ściągnięcie blokad samemu nie chce mi się z tym bawić a też boje się ,że coś spierdziele bo do tej pory to tylko się w rometach grzebało ;d.A przy okazji gdzie znajdują się blokady w 2010r oprócz tłumika? a i jaki olej leją do skrzyni w derbi syntetyk czy pół bo nie wiem jaki wlać jak coś bo wydaje mi się ,że jak go brałem to mówili ,że pół syntetyk wlany ale nie pamiętam dokładnie nie powinien być syntetyk od nowości?