Problem z ustawieniem zapłonu

#1
Witam moj problem polega na tym że wymienilem stator z Leoneli na stator Ducatti z silnika AM6, problem polega na tym ze na magnecie od Leoneli zapala bez problemu a na magnecie od AM6 nie chce zapalic lecz daje iskre , gdy zaloze magneto od Leoneli zapali wszystko super jezdzi ale niema swiatel, a na AM6 widac daje prad w kablu ale nie ma jak sprawdzic bo nie odpala, stad pytanie czy mogl by ktos napisac jak ustawic stator tak aby byl dobry zaplon .
JEST TO CALY ZAPLON OD SILNIKA AM6 ! Na znaki ustawialem lecz dalej motor nie odpala..
dziekuje i pozdrawiam

Re: Problem z ustawieniem zapłonu

#2
Nie wiem czy Ci to pomoże ale, jak mi padł iskrownik to kupiłem z allegro stator za 100, przysłali mi ze złym okablowaniem (o 1 więcej niż org.) moto paliło ale właśnie na tym statorku z allegro nie było świateł, oddałem do elektryka i trzeba było kupować org. iskrownik bo z tym z allegro ponoć nic się nie dało zrobić.
http://www.bikepics.com/members/kincu/

Sprzedam Derbi Sende Xtreme Sm 50 08r sprzedam-derbi-sende-xtreme-sm-50-2008r ... 34971.html

Re: Problem z ustawieniem zapłonu

#4
Miałem identyko problem, wszystkie kable ok, iskra była jak talala ale zapalić w ogóle nie chciała nawet na pych. winne okazało się magneto. Miałem magneto od silnika am4 :rotfl: i nie dochodziło ono do końca wału. Kupiłem nowe chińskie magneto z allegro i zapaliła.
Motorynka Pony M2 ---> Chiński cross 125 ---> Chiński cross 125 & Romet Ogar 200 ---> Derbi Senda R 70 & Aerox 50
AEROX aerox-black-blue-by-vito-t25951.html