Gilera SMT '04

Witajcie miśki :)

Bez zbędnego marudzenia przechodzę do rzeczy.
W kwietniu '15 sprzedałem skuter i myślałem, że chęć do jazdy mi przeszła. Na szczęście nie :D Zaczęło mi czegoś brakować w niedzielne popołudnia i postanowiłem poszukać moto. Początkowo byłem niezdecydowany, miało być 4T, bo mało pali, ładny dźwięk, mało pali i jest żywotne.
Któregoś pięknego dnia zobaczyłem na OLX ogłoszenie o sprzedaży Gilery, wszystko seryjny EBS, gaźnik Dellorto 14, zębatki 13/53 + kilka naklejek. Początkowo byłem sceptyczny, że 2T dużo pali, lubi się zacierać i o samym moto, że jest duże.
Pojechałem, zobaczyłem, kupiłem. Zaraz po zakupie zmieniłem płyny.
Moto miało zepsuty ślimak, ułamaną klamkę hebla i było nieco wymuskane. No dobra, cena niska - skusiłem się.
Nie mam zdjęć po zakupie.
Co trzeba było zrobić:
- linka
- ślimak
- kupić krótki halogen
- jeździć!!
Co zmieniłem w czasie:
- klamka sprzęgła
- nakrętki na wentyle
- prawe lusterko
- manetki PROGRIP 78814
- uszczelniacze przedniego zawiasu
Co trzeba będzie zrobić:
- góra silnika
Dalszy plan:
- przejściówka SW-MOTECH + kiera WRP/ Accel Taper MX
- pompa hamulcowa Magura 13/ pompa Nissin 3/4
Nie będę pakować kasy w okleiny, plastiki i inne pierdoły. Wolę kupić ciuchy na moto, żeby nie grać w zdrapki. :zab:

Teraz fotki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Romet Komar 2352, Romet Router Sport 50, WSK 125, MZ ES 250/2, Gilera SMT, Derbi Mulhacen Cafe 125

Re: Gilera SMT '04

@up
Wiem, moto nie ustoi na prostej/skręconej w prawo kierze tylko leci radośnie przed siebie.
Kolor taki, bo nie był pucowany do zdjęć :P
To nie żaden projekt tylko zabawka do jazdy z punktu A do B. Może kiedyś wpadnie silnik z CBR 125, jeśli będzie zbędna kasa.

EDIT

Wczorajsze latanie :)
Obrazek
Mistrz painta :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Foto cylka, tylko tyle jest na nim napisane :(
Obrazek
Romet Komar 2352, Romet Router Sport 50, WSK 125, MZ ES 250/2, Gilera SMT, Derbi Mulhacen Cafe 125

Re: Gilera SMT '04

Z nowości, które ostatnio zostały zamontowane:
- nakładki na szprychy
- licznik mth
- fatbar Accel
- risery Accel
- opona tył Metzeler Roadtec 01
- nakrętki na wentyle Keiti
- manetki Progrip 78814
- klamka sprzęgła z uchwytem od Hondy CBR 600
- uchwyt Ram Mount X Grip
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek