Problem z lagami nagle ustał, zaczęły normalnie chodzić po mocniejszym dokręceniu koła.
Od czasu ostatniego postu działo się dosyć sporo aczkolwiek nie miałem zbytnio czasu na projekt, albo go robiłem po nocach (1/2 w nocy) albo też z samego rana w weekendy żeby potem mieć czas dla kobiety.
Dlatego też dużo zdjęć nie zobaczycie, raczej dzisiaj sobie poczytacie za wszystkie czasy.
A więc 15.05 przyszła chyba ta najbardziej wyczekiwana paczuszka, była w dość sfatygowanym stanie i miałem wątpliwości czy ją odebrać, ryzyko się opłaciło bo wszystko było w stanie nie naruszonym.
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]
Niestety popełniłem karygodny błąd, przez który cylinder czekał do soboty. Zapomniałem o łożysku igiełkowym! Myślałem że dostanę je u siebie w sklepie z częściami do motocykli, aczkolwiek tam mógłbym dostać tylko RMS. Zamówiłem więc łożysko srebrzone TEC HQ.
Po drodze dokupiłem też kilka rzeczy do zrobienia elektryki, naprawy licznika co udało się w 90% oraz cieknącego wałka zmiany biegów.
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]
Tutaj ta ostatnia paczka która zawierała łożysko, na niej chyba się skończyły zamówienia, choć bardzo szkoda bo Pan kurier był u mnie 4 razy i za ostatnim się bardzo ucieszył że dokłada ręki do takiego projektu. Pogadał ze mną, pooglądał, aż się mu oczy świeciły jak widział GPR-cie mimo że był to Pan grubo po 50-tce.
[ Link do obrazka ]
http://i.imgur.com/PkLReKQ.jpg
Tutaj goła GPR po raz trzeci? Silnik wyjęty w celu zmiany cylindra :twisted:
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]
Porównanie tłoków, 50 cc vs 70 cc
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]
Widzicie ten porządek w elektryce? zeszło mi z tym dwa całe dnie aczkolwiek myślę że się opłaciło. Wszystko jest bardzo ładnie uporządkowane, na zdjęciach jednak wygląda jakby był dalej burdel, mogę Was zapewnić że jest bardzo ładnie.
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]
Mała zapowiedź dalszych upów?
[ Link do obrazka ]
Mam jednak na chwilę obecną mały problem z moto, ciężko go wyregulować, nakupuję dysz i sprawdzę aczkolwiek wydaje mi się że może to też być problem z wydechem.
Moto idzie bardzo ładnie, w momencie około 6-8k po prostu nie idzie już dalej. Jeśli nie pomoże regulacja dyszami to załatwię seryjny wydech i sprawdzę czy dobre mam przypuszczenia.
Na chwilę obecną w moto jest do zrobienia tylko sprawa obrotomierza, oraz niedziałający ślimak prędkościomierza, poza tymi rzeczami mógłbym spokojnie powiedzieć że moto jest w 100% skończone.
W sumie to ta pierdziawka skrada serca wszystkich którzy ją tylko zobaczą (działa nawet na teściów!). Codziennie zaglądam do garażu po powrocie do szkoły i po prostu oglądam sobie Derbiaka, szczerze przyznam że jest to moje najładniejsze moto które miałem.