Re: Pytania nie warte zakładania nowego tematu.

Hanys98 pisze:Siemka. Mam pytanko odnośnie pierścieni i uszczelek, otóż:
Mam założony cylinder Tec HQ (Link) i chciałbym zmienić uszczelki oraz pierścienie i teraz nie wiem jakie pierścienie będą odpowiednie do tego cylindra oraz jakie uszczelki. Seryjne czy jakieś inne, prosiłbym o linki jeśli można.
Mam jeszcze drugie pytanie czy do tego cylindra będą dobre łożyska na wał SKF C3 Teflon? (wał podobno jest Top Racing, ale nie jestem pewien, jeszcze nie rozbierałem silnika).
Jeszcze trzecie pytanko :) Jaki wlać najlepiej olej do lag? (SHOWA USD) W10 czy W15 oraz jaka marka, a jaki do skrzyni? Słyszałem że najlepszy jest Motul 10W40.
Z góry dzięki :)
Panowie bardzo zależy mi na odpowiedzi.
Z góry dziękuje :)
Jeżeli pomogłem, daj +.

"Silnik, dwa koła i mordka wesoła!"

Prooosze, pomóżcie znaleźć zgarniacze pyłowe do lag SHOWA UPS złotych, uszczelniacze są 32x43x10,5 i jeszcze idzie wyczaić, ale zgarniacze 44x32[albo 44x31] juz ni chu chu, pochowały się jak psylocyby na łące. Szukam 3 dni i nie idzie za nic
"Jak to mam napisać, jak to mam nawinąć.
By z lekkością kielona, wyraźić myśli milion?"

wulkasz pisze:Ok krzysiu, masz plusa :) Ale mówisz tylko o prawej stronie silnika ? A co z uszczelniaczem od strony magneta ?

ale tylko z prawej strony maze brac olej ale racja wypada zmieniac 2 to odkracasz biegałke lewy dekielek sciągasz magneto i iskrownik i zobaczysz simering i musisz go jakoś srubokrętem albo czymś wyjąć tak samo z prawej :D
Za ten post autor krzysiu otrzymał podziękowanie:
wulkasz (21 wrz 2013, o 14:19)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”