Derbi Senda R 50 1996r + Film jak Chodzi

Siemano.
W końcu się zmotywowałem żeby dodać swoją Derbi na forum :D
Derbi kupiłem 07.12.2012 za śmieszne pieniądze ;)
Nie ukrywam, że mam przy moto dużo do roboty co można zobaczyć na zdjęciach.
A ta elektryka to już masakra :((
Z góry przepraszam za jakość zdjęć ale nie wiem gdzie mam ładowarkę od aparatu...
W planach:
:arrow: Zrobić nową elektrykę ✔
:arrow: Doprowadzić do dobrego stanu plastiki ✔
:arrow: kupić nowy napęd ✔
:arrow: Okleić motor ×
:arrow: Piaskowanie kół ×
Zapraszam do Komentowania mojej Derbi i dawania jakiś pomysłów co mogę zmienić :) [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] Tutaj mam kilka fotek plastików jakie dostałem razem z moto.
I napiszcie mi czy ta końcówka wydechu LeoVince może być oryginalna.
[ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ]
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, o 22:06 przez Pazzi96, łącznie zmieniany 9 razy.
Pomogłeś ? Odwdzięczę się "+"
MOJA BYŁA
MOJA TERAŹNIEJSZA NSR

Re: Derbi Senda R 50 1996r

Szczerze powiem, że szukałem motoru takiego żeby wyglądał na masywny i się udało bo te nowsze takie są malutkie i mnie nie kręcą ale jak jakaś okazja do kupna takiego będzie to czemu nie :D

Regulator napięcia już mam więc kupić tylko kable i jazda w ferie liczę na pomoc ze strony aleksandergilerarcr przy tym bo sam nie ogarnę :d
MOJA BYŁA
MOJA TERAŹNIEJSZA NSR

Re: Derbi Senda R 50

Malutki upik
Właśnie szpachluje plastiki bo po klejeniu ich były pęknięcia i dziury są jak zrobię zdjęcia to dodam :)
I takie pytanie Zrobić Fioletowy Carbon i Czarny Mat czy jakiś inny kolor zamiast fioletowego carbonu ?? czarny mat na 100% zostaje :D

Obiecane zdjęcia. Jakością nie grzeszą ale jakie są takie są.
Aktualnie planuje zająć się mechaniką, ale z braku kasy będzie to możliwe dopiero za miesiąc lub dwa :) [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ]
MOJA BYŁA
MOJA TERAŹNIEJSZA NSR

Re: Derbi Senda R 50 Komentować ;)

Nie chodzi o kolor, tylko o strukturę. Uwierz, ja i całe mojego motorkowe osiedle byliśmy napaleni na mat i nie jeden skuter/motorek z pod naszej mistrzowskiej ręki wyszedł. Niestety mat to nie do takich rzeczy. Szybko osadza się kurz, widać najmniejszy brud, odcisk palca, "zachlapnięcie" wody i do tego tak naprawdę nie wygląda za fajnie. Na pewno mat nie może konkurować z czarnym, wymalowanym i wypolerowanym na błysk plastikiem (i tutaj zamiast "czarny" wstaw jakikolwiek znany Ci kolor).
Za ten post autor Kubcia otrzymał podziękowanie:
Pazzi96 (25 sty 2013, o 10:59)

Re: Derbi Senda R 50 Komentować ;)

MeTju pisze:Co do plastików to nie wiem, ale ja na pewno wywalił bym tą przednią lampę

Ogarniesz i będzie gites ;D
Mi tam się podoba ta lampa, może za jakiś czas wstawię oryginalna :p

@Kubcia dzięki za info będę myślał nad innym kolorkiem :)

UP
Razem z aleksandergilerarcr zrobiłem podstawy elektryki do mojej derbi czyli tylko to żeby motor odpalił, do wiosny trochę czasu więc oddam bratu żeby zrobił całą elektrykę.
A więc motor pali ładnie chodzi muszę tylko ogarnąć wydech i będzie dobrze :D
fotki dodam potem i jak przykręcę do końca wydech nagram film jak chodzi :).
Za ten post autor Pazzi96 otrzymał podziękowanie:
ZIPP0 (7 lut 2013, o 19:53)
MOJA BYŁA
MOJA TERAŹNIEJSZA NSR