Tutorial stworzyłem ponieważ po jednym z przedstawionym na forum pojawiło się sporo pytań które chciałbym rozjaśnić w jednym miejscu.
Poradnik jest w 100% mojego autorstwa.
Wersja łopatologiczna, dla każdego który na właśną ręke próbuje odblokować moto

#1 Zwężenie na początku wydechu
Pierwsza blokada to zwężenie które znajduje się na samym początku naszego tłumika a dokładnie na łączeniu z cylindrem. Należy to zwężenie poprostu przewiercić. Niestety tą blokade miałem zdjętą i nie zaprezentuje tego fotograficznie.
#2 Zwężenie w końcówce wydechu
Kolejną blokadą jest zwężenie w końcówce.
Zaczynamy zaznaczając sobie czymkolwiek punkt aby potem obie cześci do siebie pasowały (robimy tak przed każdym rozcięciem)
następnie rozcinamy końcówke przy wylocie spalin
[ Link do obrazka ] Po rozetnięciu powinniśmy otrzymać taki rezultat i znajdujemy we wnętrzu zwężenie składające się z 6 rurek. ( "Coś" przymocowane do wylotu pozostawiamy w spokoju) [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] Następnie metodą prób i błędów przy użyciu dużej siły + Młotka (najlepiej jakiegoś potężnego) oraz czegoś w co możemy naparzać nim aby bardzo mocno przyspawana blokada puściła . U mnie wyglądało to tak ;D
[ Link do obrazka ] Dzięki temu otrzymałem dodatkowy 7 przelot którego nie potrzebowałem. [ Link do obrazka ] Po krótkiej chwili zaczeliśmy wszystko od początku [ Link do obrazka ] Spawy bardzo mocno się trzymały lecz od kilku do kilkunstu uderzeń z "lekkim zamachem

[ Link do obrazka ] Udało się i nasze rureczki puściły lecz spaw został ;D [ Link do obrazka ] Gdy blokada sięga już wyjścia opieramy końcóweczke tak aby nasze zwężenie miało gdzie uciec i stukamy aż odpadnie.
[ Link do obrazka ] Efekt końcowy

#3 Ślepa kiszka
Jest to Najprostrza z blokad na wydechu. Znajduje się na początku wydechu (połączenia z cylindrem). Poprostu wygląda jak niepotrzebny element, Ciężko jej nie zauważyć

Ślepą kiszkę poprostu odcinamy i z niej robimy sobie ''łatkę" na luke które powstała na skutek odcięcia blokady w wydechu którą należy zespawać.
Zdjęcie wyciętej ślepiej kiszki na łatkę [ Link do obrazka ] #4 Katalizator w dyfuzorze
Jest to już ostatnia blokada.
A więc zaczynamy;
Pierwszym krokiem jest rozcięcie wydechu na spawie (okolice gruszki) który widoczny jest na zdjęciach
[ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] Po rozcięciu dyfuzora naszym oczom ukazuje się katalizator
[ Link do obrazka ] Niestety po krótkich oględzinach okazało się że blokada się jednak mocno trzyma a inni użytkownicy nie mieli racji i należało rozciąć wydech w 2 miejscu aby "wypchnąć" nasz cel.
[ Link do obrazka ] to przecięcie mój główny mechanik (tata ;D) zrobił za daleko lecz pomogło. Jeśli zrobicie przecięcie wcześniej łatwiej będzie wyjąć blokade.
Po ucięciu wydechu z 2 strony i próbie wypchnięcia katalizatora otrzymujemy taki efekt
[ Link do obrazka ] Już po 2 próbie nasza blokada wyszła i wygląda ona tak
[ Link do obrazka ] Na ostatnim już zdjęciu widać cały wydeszek ze zrobioną już "łatką".
[ Link do obrazka ] Oczywiśćie katalizator oraz zwężkę możemy sobie pozostawić na pamiątke lub poprostu wyrzucić

Wydeszek w miare zespawany i założony ;D
[ Link do obrazka ] Na tą chwile mogę powiedzieć jakie zmiany zaszły:
-Zmiana dźwięku na prawdziwy piździk występuje
-Głośność zwiększona o ok. 50% również jest lecz po 5h jazdy przyzwyczaiłem się do tego i nie zwracałem na to uwagi
-Częstość spojrzeń przchodzniów zwiększyła się z 15% na 95%.
- Moc. Tu już mogę sporo powiedzieć

Ja mam do tej pory rogala na twarzy. Jedynym błędem jakim zrobiłęm to to że nie zdjąłem tej blokady wcześniej. Wydech zmienił się z niskoobrotowca na wysoko. Obroty poniżej tyvh 6k są odczuwalnie słabsze lecz to co się dzieje po przekroczeniu tej bariery oszołomiło mnie. Gdy tylko wkręciłem się w rezo to jakbym jechał innym moto. Wiem że możę pomyślicie że przesadzam ale moim zdaniem moto ma 1/4 mocy więcej. Poprostu miałem konfiguracjie do zapier*** lecz blokował go wydeszek. PEwnie to załuga tyvh 80ccm Które nie były wykorzystywane. Jednym słowem polecam ;D
Mam nadzieję że mój poradnik pomoże choćby jednej osobie

CENNA INFORMACJA
nie wiem jak w innych modelach sendy ale w x-race materiał z którego jest zrobiony wydech jest o wiele "miększy" i z łatwością się go rozcina. W moim przypadku było nieco trudniej.
Rozcinaliśmy właśnie wydeszek od x-race i tam zwęzka ku zdziwieniu trzymała się tylko 3 spawów i nie trzeba zużywać tyle wysiłku co w odblokowaniu mojej Gilery.
Dziękuje za uwagę.
Za wszelkie szkody spowodowane ściąganiem blokad nie odpowiadam