Pochwal się swoim Derbi Senda SM na facebook'u!
http://www.facebook.com/SendaPL

opis+zdjęcie

Oluśka SM 2010 by Smolek. [*] [*]

Siemano, witam w moim garażu!

A więc tak, kupiłem Olę (sende) w wakację 2012 roku w Szwecji w miejscowości Jönköping, jechałem po nią z Göteborga.

Teraz trochę o niej. Rocznik 2010, silnik EBS. Była to prawie kompletna seria z nieznanym przebiegiem, ale nie był duży, bo nie miała praktycznie luzów nigdzie. Jedyna zmiana, która zauważyłem to zmienioną tylko zębatkę przednią na 15 ząbków.

Wyglądała tak: [ Link do obrazka ] :arrow: Druga metamorfoza: [ Link do obrazka ]
:arrow: Trzecia... [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] :arrow: Czwarta... (po malowaniu trochę innym, żywszym kolorem) [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] :arrow: Stan obecny po kilku wizualnych modach: [ Link do obrazka ] Jeżeli kogoś interesuje cała jej historia, zapraszam do przeczytania niżej postów.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2014, o 17:23 przez Smolek, łącznie zmieniany 22 razy.
Za ten post autor Smolek otrzymał podziękowania (total 7):
Erka (18 wrz 2013, o 20:21) • XtremeCinek (7 sty 2014, o 18:14) • szymon123 (19 lut 2014, o 16:51) • nowy66 (10 paź 2014, o 18:52) • Dymek13 (29 gru 2014, o 19:07) • RaKu (3 cze 2015, o 15:38) • Haku (21 paź 2015, o 20:22)
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]

Re: Derbi senda X-treme R

Opony szosowe, koła 21 i 18. Ale w planach mam dwie 17.
z leosia zrezygnowałem, albo jaśka będę kupował, albo conti.
cylindra jako tako nie będę zmieniał na większy, tylko porting serii zrobię.
Dopiero zaczynam przy niej prace, bo kilka dni temu do Polski przyjechała. W Szwecji ją kupiłem będąc na wakacjach, a tato tam pracuje, także jadąc na święta, przywiózł ją w częściach. :)
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]

Takie tam małe zestawienie z moją Hondzicą, widać teraz jaki ten skuterek jest malutki. :) Ale za to waży 65 kg i ma 8 kucyków ^^
[ Link do obrazka ]

Dzisiejsze przygotowywania, do oklejania, małe konserwacje, przeczyszczenia, czekam tylko na boczki by przyciąć, ogon przyszedł (jest w opłakanym stanie, wymaga chyba z 1kg szpachli... ;/), ale nie tracę wiary!
[ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] Chyba co do konceptu pierwotnego... Mam pewne wątpliwości, ostatnio zastanawiałem się, że zamiast stricker bomba, nakleić czarną foli i przez środek (ogon, boki siedzenia, klapka, czacha i błotnik) puścić tą szachownice...

SORCIAK ZA SŁABĄ JAKOŚĆ ZDJĘĆ, ALE ROBIŁEM JĄ MOJĄ MOTKĄ, BO PO LUSTRZNKĘ NIE CHCIAŁO MI SIĘ IŚĆ I JEJ BRUDZIĆ W SZPACHLI...
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]

No to nadszedł czas na małe UP!

Po paru próbach na kilku foliach, rozmyśliłem się co do oklejania.. Efekt mnie nie zadowalał.
Ostatnio przypadkiem wychaczyłem na allegro komplet plastików do sendziory, potem się okazało, że sprzedaje je pewnie użytkownik z naszego forum. Skontaktowałem się z nim, pogadałem, pogadałem i kupiłem cały komplecik.
No i po niecałym dniu otrzymałem paczuszkę i zabrałem się do roboty! Złożyłem, żeby zobaczyć jak się prezentuje, i oto ona! (przepraszam za jakość, ale robione telefonem :))
[ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] Siedzonko sobie już wypatrzyłem, no i w najbliższych dniach zajrzę do mieszalni znajomego, by mi istny pomarańcz na sendę wymieszał :). Myślałem jeszcze, żeby tył i czacha czarna a reszta pomarańczowa, macie jakieś jeszcze pomysły?

Krótszy błotnik przedni, uff, zielonym można było zabić :lol:
[ Link do obrazka ] I dopiero teraz się przekonałem jakie te kocie oczy są wielkie w zestawieniu z cyklopem!
[ Link do obrazka ] Ogon, boczek tylni i boczek przedni już w szpachli, teraz tylko reszta, podkładem, farbą i jazda.
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]

Więc nadszedł czas na nowy UP!
Kupiłem lampę za 68 zł razem z przesyłką, lampa w świetnym stanie. :)
Wsadziłem ją do zmywarki, żeby jeszcze bardziej ją odświeżyć i jak nówka!
[ Link do obrazka ] Plastiki już prawie wszystkie ogarnięte, został mi tylko prawy przedni i tylni. Reszta już wyszlifowana, gruntem do plastiku ciachnięta, teraz zwykły podkład i lakier!

Dzisiaj mnie tak korciło, żeby ją wyjąć i się chociaż po ulicy przejechać... Wyciągnąłem ją z budynku gospodarczego, co nie jest łatwe, bo schody.. Polatałem, polatałem, przetestowałem w między czasie lampę.

W końcu odkryłem przyczynę usterki lewego kierunku z tyłu! Jakiś idiota tak namodził z kablami, że wiązka, która biegła pod błotnikiem, nad kołem rozerwała się od zacisku! Naprawiłem i działa!
[ Link do obrazka ] A teraz taki bonusik. Mój nowy mieszkaniec pokoju od soboty. Chomik syryjski, więc teraz mam 2 mysie i chomisia. :D
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]
Zablokowany

Wróć do „Derbi Senda SM”