Honda NSR 125, 2 strona Film

Siema.
Stało się, postanowiłem sprzedać swoją derbi bo już frajda z jazdy w terenie i po drogach była, chciałem się przesiąść na coś szybszego (oczywiście bez przesady) i postanowiłem kupić od kolegi Honde NSR 125.
Dokładnie nie pamiętam roku ponieważ, aktualnie jestem za granicą i motorek stoi w garażu i czeka na mój powrót.
I oczywiście jak to ja musiałem się w jakieś g***o wpakować, mówili mi, że motor grzeje się po jakimś czasie bo jest nowy tłok, no ok ja jestem trochę zielony i uwierzyłem, a po przejechaniu 2km motor już mi się zagotował no to stanąłem na bok i odczekałem żeby ostygł kiedy już ostygł pojechałem dalej i po chwili znowu się zagotował nie wiem czego to jest przyczyna, jak wrócę do Polski to przeczyszczę chłodnice może jest za mały przelot i dla tego się gotuje, termostat już wywaliłem i okazało się, że dalej się gotuje, więc zostaje mi tylko przeczyścić chłodnicę może kamień w niej siedzi, a jak to nie pomoże to dam do mechanika chyba, że ktoś z użytkowników forum pomoże mi ten problem rozwiązać. :)
A w końcu dam wam 2 zdjęcia które posiadam.

Jak wrócę do Polski będzie ich na 100% więcej. :)
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2013, o 11:18 przez Pazzi96, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomogłeś ? Odwdzięczę się "+"
MOJA BYŁA
MOJA TERAŹNIEJSZA NSR

Re: Honda NSR 125

Fajne malowanie. To chyba jedna ze starszych Nsr'ek ? Ładnie takie cudo ciągnie?
Części silnikowe, wydechy, plastiki itp. pisać na pw o daną część)

Crossiarz pisze:Fajne malowanie. To chyba jedna ze starszych Nsr'ek ? Ładnie takie cudo ciągnie?
Tak to malowanie jest nietypowe, a poprzedni właściciel mówił, że leciał nią 160 ja jak narazie 100
MOJA BYŁA
MOJA TERAŹNIEJSZA NSR

To jest JC20, pierwsza NSR. Wcześniej było tylko NS.. Te JC20, na które mówią 'krowie oczy' zawsze mi sie podobały ;)

A co do malowania to właśnie ja często widziałem takie na tych starych NSR'ach, jak jeszcze je oglądałem na allegro.

Co do tego grzania sie obstawiam pompę wody, sprawdź to. Jesli ma urwane łopatki wirnika, albo nie ma zabezpieczenia ośki to choćbyś miał nową chłodnicę i brak termostatu to nic Ci nie da, bo nie będzie krążyła ciecz, tylko stała w miejscu.
Motorynka '91-> BT50QT-9 '05 -> Knihgt 100/50 '99 -> DT 80 LC2 -> Senda R 70/50 '99 -> Honda Accord Aerodeck '96 -> BMW e34 525 TDS '95 -> Peugeot 205 '91 -> Renault 19 16v ph1 '91 -> Alfa Romeo 156 '00 i Suzuki RG 125 '91

Te JC20 to chyba najbardziej pożądane NSR , bo jak oglądam np. jakiś motor na aukcji to jest napisane: możliwa zamiana na crossa, enduro lub nsr jc20 . chyba cos w tym jest? :) I chyba ją widziałem na tablicy ostatnio.

PaveleK_ pisze: Co do tego grzania sie obstawiam pompę wody, sprawdź to. Jesli ma urwane łopatki wirnika, albo nie ma zabezpieczenia ośki to choćbyś miał nową chłodnicę i brak termostatu to nic Ci nie da, bo nie będzie krążyła ciecz, tylko stała w miejscu.
Sprawdzałem już i wszystko jest ok.
Crossiarz pisze: I chyba ją widziałem na tablicy ostatnio.
Ona nie stała na tablicy, kupiłem ją jakoś 20-stego czerwca z allegro od kolegi.
MOJA BYŁA
MOJA TERAŹNIEJSZA NSR

No to pewnie bardzo podobną

Crossiarz pisze:Te JC20 to chyba najbardziej pożądane NSR , bo jak oglądam np. jakiś motor na aukcji to jest napisane: możliwa zamiana na crossa, enduro lub nsr jc20 . chyba cos w tym jest? :) I chyba ją widziałem na tablicy ostatnio.
Silnik w JC 20 i JC 22 ma oznaczenie JC 20 i jest taki sam zarówno w krowich jak i kocich oczach. Możliwe, że niektórzy 'znaffcy' chcą sie zamienić na NSR z tym silnikiem, bo myślą, ze jest najmocniejszy.. Tak samo jak na praktycznie każdej seryjnej okleinie JC 22 był napis Spirit czy Sprint coś tam, który ofc nic nie znaczył, to w co drugiej aukcji pisali, że ten napis oznacza mocniejszą wersję. :D

Skoro sprawdziłeś pompę wody i jest ok to będzie coś grubszego. Sprawdź drożność wszystkich przewodów i jeśli to nie pomoże, to zrzuć głowicę i sprawdź uszczelkę pod głowicą - ona ma owalne otwory pod wodę ale nie są symetryczne i równe i mogę przysłaniać kanały wodne zmniejszając ich przepustowość i zarazem chłodzenie. Pamiętam, że jak zakładałem swoją uszczelkę to miałem trochę problemów, no niby pasowała chyba w 3 pozycjach, ale tylko jedna była prawidłowa.
Motorynka '91-> BT50QT-9 '05 -> Knihgt 100/50 '99 -> DT 80 LC2 -> Senda R 70/50 '99 -> Honda Accord Aerodeck '96 -> BMW e34 525 TDS '95 -> Peugeot 205 '91 -> Renault 19 16v ph1 '91 -> Alfa Romeo 156 '00 i Suzuki RG 125 '91

Dzięki wielkie, jak przyjadę do Polski to sprawdzę to wszystko, zostało mi jeszcze 2-wa tygodnie za granicą i będę działał z motorkiem bo w tym momencie ledwo na stacje benzynową mogłem do jechać. -.-
MOJA BYŁA
MOJA TERAŹNIEJSZA NSR

Borek pisze:Tłok puchnie na moje. Traci moc?
Mocy nie traci ma jej trochę, przy okazji dodam, że tłok jest nowy dopiero co po wymianie.

13.09.2013

Trochę dawno nie odwiedzałem forum (brak czasu) do motoru też nie podchodziłem.
Od dzisiaj zabieram się za moto muszę tylko w poniedziałek muszę jechać do sklepu kupić uszczelkę pod głowice i prawdopodobnie to będzie przyczyna gotowania się jej.

A tutaj kilka fotek rozebranej NSR w garażu :) [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] A to jest zestawik dla mnie na moto + GoPro :) [ Link do obrazka ]
MOJA BYŁA
MOJA TERAŹNIEJSZA NSR

Cenę zostawię dla siebie :). Kupiłem ją bo nie mogłem znaleźć hero 2 w żadnym sklepie, a chodziło mi o nową, a nie używaną.

Up

Ściągnąłem dzisiaj uszczelkę i wygląda ona tak :? [ Link do obrazka ] Nic innego tylko jechać kupić nową, jak uda mi się jutro dostać ją to dodam kilka fotek.

Up 17.09.2013

Uszczelka kupione i wymieniona. :>
Miałem tylko jeden mały problem i nie mogłem odpalić moto okazało się, że świeca padła.
Ale motorek już pali i mam jedno pytanie, czy chcecie jakiś filmik z jazdy ?
MOJA BYŁA
MOJA TERAŹNIEJSZA NSR