Siema.
Jak jadę po idealnie równym asfalcie to dziwnie mi kierownica drga na lewo i prawo.Coś takiego porównywalnego do "shimmy" tylko w mikro skali. Podejrzenia padają na łożyska lub na źle skręconą ośkę (jakiś czas temu odkręcałem koło). Jaka wasza opinia?
Re: Dzwine wibracje na kole.
#2Mogą to być łożyska tak jak piszesz, albo ja bym stawiał jeszcze na to że koło nadaje się do centrowania.
Daj ,,+'' jeśli POMOGŁEM 

A jeśli masz troche czasu to...
Wpadnij do mojej Sendy i zostaw coś po sobie.

|
V
#3niedobrze wywazona opona? albo moto dlugo stalo? cisnienie sprawdz!
Motocykle: Derbi Senda R 1999 > Yamaha WR125x > Suzuki GSF 600 BANDIT > MT07 > ZX4R
Auto: BMW 114i F20 2013
Auto: BMW 114i F20 2013
#4Zdarza się rzadko ale można kupić nową oponę wadliwą, ale jeśli wcześniej było ok to to odpada.
http://www.bikepics.com/members/kincu/
Sprzedam Derbi Sende Xtreme Sm 50 08r sprzedam-derbi-sende-xtreme-sm-50-2008r ... 34971.html
Sprzedam Derbi Sende Xtreme Sm 50 08r sprzedam-derbi-sende-xtreme-sm-50-2008r ... 34971.html
#6Przyłóż sobie do lagi jakiś patyk albo długopis tak żeby prawie dotykał felgi zakręć nią i jak w niektórych miejscach odstęp się będzie zwiększał lub zmniejszał to jest do centrowania.
Daj ,,+'' jeśli POMOGŁEM 

A jeśli masz troche czasu to...
Wpadnij do mojej Sendy i zostaw coś po sobie.

|
V
#7Moim zdaniem to łożysko, miałem tak jak przyspieszałem na 1-2 później problem znikał, lecz jak zmieniłem łożyska wszystko juz jest ok
Ogar 205 ---> Senda Extreme sm 2007.
Airsal 70 Port
MVT s-road rezo 8-14k
Oko Pwk 19mm
Airsal 70 Port
MVT s-road rezo 8-14k
Oko Pwk 19mm