CBR F4 by Smolek

Cześć Wam!
Mało ostatnimi czasy bywam na forum, bo brakuje po prostu czasu.
Wiele osób z forum będzie mnie kojarzyło, jako tego, co zawsze był zwolennikiem silnika V, a tu wyszła rzędówka. Jeździłem, oglądałem Sv'ki, ale w międzyczasie wyczaiłem tą cbr'kę i tak z ciekawości pojechałem ją zobaczyć; wyszło, że kupiłem. :D

Rocznik 2000, czyli ostatni wypust. 110 kucy mruczy na przelocie. Jeszcze na angielskich blachach, ale czeka ją blokowanie i rejestrowanie na mnie.

Mechanicznie dosyć fajnie, muszę jedynie podstawić na regulację zaworów, no i może dla świętego spokoju synchronizację gaźników.
Co jeszcze do zrobienia zostało mi przy niej?
Muszę zmienić olej i uszczelniacze lag. Oponę tył. Ogólnie wszystkie płyny pozmieniać.

Wizualnie... Malowanie oryginalne, nie widać, żeby zaliczyła szlifa, aczkolwiek są drobne ryski, które najpewniej są skutkiem 15 lat użytkowania jej. Do obicia jest siedzisko.

Teraz trochę zdjęć jej:
Tutaj dwa z OLX:
[ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] Tutaj już u mnie:
[ Link do obrazka ] I tak na dzień dzisiejszy wygląda:
[ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] Z moją drugą maszyną, którą zakupiłem na początku wakacji, by mieć czym się jeszcze porozbijać do czasu kupna czegoś większego. ;)
Gs 500, bardzo poczciwa maszyna, teraz ją brat przejmuje, więc zostaje w rodzinie. :)
[ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] Jakie plany wobec Hondy mam?
Doprowadzić ją mechanicznie do perfekcji, a wizualnie co nie co poprawić, mam już kilka pomysłów na to. Będę wrzucał na bieżąco zdjęcia prac przy niej.

Jakieś pytania, sugestie, komentarze? :)
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]

Re: CBR F4 by Smolek

Ładna cbra,co do gsa to chyba pare razy się minęliśmy w Łukowie,Ps wybierasz się na zlot w siedlcach 24 jak pogoda dopisze?

diamentowy pisze:pare razy się minęliśmy w Łukowie
Jeżeli było to wieczorem i obecności drugiego Gs'a na owiewkach, to tak, byłem to ja i mój szwagier. ;)
diamentowy pisze:wybierasz się na zlot w siedlcach 24 jak pogoda dopisze?
Niestety praca.
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]

Sezon już zakończony. ;)
Zimno i czasu brak.

W cbr zmieniłem całościowo napęd.
Teraz stoi u mechanika, który regulował luzy zaworowe, czyścił gaźniki i synchronizował je. Niestety po drodze napotkał trochę problemów, przez co jej pobyt u niego przedłuża się, poza tym gość ze sklepu spóźnił się i wysłał mi części po kilku dniach od dokonania wpłaty, przez co czekam nadal. :geek:

Mam nadzieję, że w piątek już do mnie wróci, wtedy wrzucę aktualne zdjęcia i to co przy niej robić będę. Po zarejestrowaniu mam plan na projekt wizualny.
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]

Cześć!
Dawno nic nie pisałem, bo brakowało czasu. ;)

Co od ostatniego postu przy niej zrobiłem? To tak:
-Wymieniłem olej i płyn chłodzący.
-Klocki
-Komplet opon wpadł (Pirelli Angel GT z końca tamtego roku. :3 )
-Uszczelki kolektorów
-Uszczelniacze i panewki zawieszenia
-Regulacja zaworów
-Regulacja, czyszczenie gaźników
-Wymiana króćców
-Wymiana świec
-Filtrów

Chyba tyle. Zostało mi jeszcze rozebrać, przeczyścić i dać nowe uszczelki w zaciskach.

Honda na chwilę obecną wygląda tak:
[ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] Plany na najbliższe czasy? Zblokować, zarejestrować i zabawa z wizualką. Mam już kilka planów co do tego. ;)
Wesołych Świąt!
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]

Cześć Dziewczęta.
Dawno mnie nie było tutaj, ano bo mało czasu, a jak czas był, to się nie chciało. :P

Także no, macie zdjęcia, jak obecnie wygląda Aśka.

Nie patrzeć na odcień zbiornika, bo to tymczasówka. Zabrakło mi farby na drugą warstwę, a już miałem na tyle dość, że i klar rzuciłem. :D Malowałem czasze, no i dwa razy właśnie nieszczęsny zbiornik, bo uszkodziłem pierwsze malowanie przez głupotę. :facepalm:
[ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] Żeby nie było, o forum nie zapomniałem!
[ Link do obrazka ] Co tam więcej u niej, prócz malowanie tych dwóch elementów?
Dostała nowy wydeszek. Wypolerowane buciki. No i jakieś tam drobiazgi.

Ciężko z czasem nawet na jazdę, bo matura, a w między czasie praca.
Gdyby ktoś chciał jakieś polerki, to zapraszam, bo tym się zajmuję zarobkowo! :D
[ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] [ Link do obrazka ] Plany? Chyba póki co, to brak. Może jedynie kierunkowskazy wymienię, no i w zimie zrobię ten zbiornik. Szczała!
Za ten post autor Smolek otrzymał podziękowanie:
mK. (8 paź 2016, o 13:08)
[ Link do obrazka ]
[ Link do obrazka ]

kacpert pisze:Teraz to pięknie wygląda. ;) Nawet Akrap zawitał, ale jedno mnie zastanawia. Skąd wy bierzecie te naklejki senda.pl ja też chce :cry:
Można kiedyś znowu pomyśleć o oficjalnych naklejkach. :)
Za ten post autor mK. otrzymał podziękowanie:
Dexxt (2 lis 2016, o 18:00)